Søg

Kundecase - Præstevejen Jord & Vandhuller

Førerkomfort og tryg service betyder det hele

Et ønske om en større førerkomfort gjorde at valget faldt på en JCB gravemaskine fra JCBs nyeste generation af gravemaskiner kaldet X-serien.

Den seneste investering i det midtjyske firma er JCB’s nyeste generation af gravemaskiner, JCB 220X. Den afløser en tilsvarende maskine af andet fabrikat, som blot havde kørt 2.500 timer.

”Da vi ønskede en større førerkomfort, besluttede vi os simpelthen at skifte maskinen ud med en helt ny. Her faldt valget på JCB, og vi oplever en helt anden komfort i denne. Der er mere ro i kabinen, ingen vibrationer og en høj brugerkomfort. Der er blandt andet som standard monteret Grammer sæde, som de fleste vist er enige om er i eliten inden for siddekomfort”, siger Niels Worm. 

”Jeg nærmer mig 70 år, og jeg kan godt mærke, at entreprenørbranchen har stillet krav til kroppen. Derfor lagde vi stor vægt på førerkomforten ved valget af den nye JCB gravemaskine. Det belaster mig mindre, men det er også med til at give de unge et godt arbejdsmiljø og sikre, at de kan holde til tjansen”, siger han

Opgaverne kræver kunnen og viden

Præstevejens Jord & Vandhuller A/S løser i dag en lang række opgaver, der stiller krav til både kunnen og viden. I begyndelsen kørte de mest jordbrugskalk ud, høstede græs og korn og udførte lignende maskinstationsarbejde, men entreprenøropgaverne tog stille og roligt over.

Gravemaskinen vil blive brugt til udgravning af badesøer, etablering af nye vandhuller og renovering af eksisterende, genslyngning af vandløb og ikke mindst til etablering af minivådområder, som firmaet har opbygget stor erfaring med.

”Ikke mindst etableringen af vådområder stiller krav, fordi der hverken må graves for lidt eller for meget – vi kører med tolerancer på nogle gange blot 5 cm. Det kræver en præcis maskine og en fører, der kan sit job”, siger Niels Worm.

Nærheden til Givskud Zoo har også affødt interessante opgaver. Senest med udgravning og rørlægning i havens nye pingvinanlæg.

Service vejer tungt 

Førerkomforten var vigtig for valget af JCB 220X, men sikkerheden for en serviceaftale med klare rammer og en økonomi, der kan budgetteres sikkert med, var lige så vigtig.

”Vi har indgået en serviceaftale, der dækker de næste 7 år eller et opnået timetal, og det giver en sikkerhed, som jeg trives med. Vi skal være sikre på, at vi hurtigt kan komme i gang igen, hvis der skulle komme et driftsstop, og vi vil gerne vide, hvad vi skal lægge ind i budgettet for det”, siger Niels Worm.

”Maskiner er så komplicerede i dag, at vi skal vide, hvad prisen for service vil blive løbende. Når vi engang skal bytte den ind mod en ny, ved Reesink jo også, hvad de har gjort ved den gennem årene, og det vil forhåbentlig også påvirke bytteprisen i den rigtige retning”, siger Niels Worm.

I øvrigt blev firmaets allerførste gravemaskine, en Åkerman, også købt hos Reesink i Ulfborg, som dengang hed Nicolaisen & Larsen – så tingene går i ring. 

Fakta

Præstevejens Jord & Vandhuller A/S

Firmaet er stiftet i 1975 af Niels Worm og er i dag midt i et glidende generationsskifte, idet Niels og sønnen Jacob hver ejer 50%. Virksomheden udfører en bred vifte af specialopgaver som for eksempel etablering af minivådområder og genslyngning af vandløb, men også de fleste almindelige entreprenøropgaver.

JCB 220X

Den nye generation JCB 220X gravemaskine er JCB’s mest avancerede 22 tons gravemaskine med brugerkomfort i særklasse og mulighed for bestykning, så den kan løse en bred vifte af opgaver.

 

 

220X

Motoreffekt

129 kW

Skovlkapacitet

1,25 m3

Egenvægt

22.442 kg

SE MODEL

10 fordele ved X-serien